Nyheter

Lokala råvaror på Scandic Arvika

2017-08-21

 

Hösten 2017 startar vi nytt samarbete med våra lokalproducerande bönder.
Vi kommer testa mjölk, grädde, bröd, Arvika bryggt öl + lite mer godsaker.

 

 

Scandic Arvika kommer under hösten att starta servera ännu mera lokalproducerad mat i sina restauranger och har startat samarbete med flertalet av kommunens matproducenter.

Nu testar vi under hösten och hoppas Arvikabor och våra hotellgäster uppskattar både maten och omtanken säger Thomas Andersson på Scandic tillsammans med köksmästare Mattias Ottosson.


Vi håller på i just detta nu och tittar över samt kvalitétssäkrar alla varor men just nu ser det väldigt lovande ut att få med allt vi önskar hälsar köksmästare Mattias.

Allt startade med att jag fick en idé om en jättehäftig Arvika-burgare som vi kommer lansera i höst och utifrån det blev det ringar på vattnet säger Thomas Andersson. Vi hälsade på Robert Aronius i Hillringsberg som gav oss flertalet nya kontakter och därefter fann vi mycket gott vi ville ha med i vår matlagning. Robert kommer förövrigt leverera både mjölk och grädde till Scandic Arvika.

Vi kommer bland annat ha en stor (med betoning på stor) burgare med Arvika-Nordellsbröd, råvaror inkokt i Arvika öl, majonnäs av ägg från Gunnarskog och lite mer godsaker, det kommer bli kanon.

Vi tittar nu även på honung och göra egen Arvika-glass. Vi får se exakt hur mycket som vi startar med men det kommer hända mycket spännande på våra menyer i höst. Vi ser även vårt dryckessortiment och kommer här att kunna sälja Arvika Bryggeriet’s öl i den takt han brygger.

Även på vår prisbelönta köttrestaurang HÄLL tittar vi på kött från Sälboda gård som vi vill lansera, allt handlar om att de kan leverera både hög kvalité och den kvantitet som krävs. Vi har även tagit fram en helt egen RAW choklad som bara kommer finnas på HÄLL, den är stark kan man säga.


”Jag tror ingen kommer nyanställas på något håll men jag hoppas våra gäster uppskattar både omtanken och smakerna i maten så kör vi såhär under hösten, förhoppningsvis ännu längre meddelar Thomas och Mattias på Scandic”

 

LÄS MER PÅ NWT: http://nwt.se/arvika/2017/08/18/mer-lokal-mat-pa-storsta

 

 

 

Skriv ut | Return

Konferans

Konferens

Boka konferans för ditt företag här.

Boende

Boende

Bo på ett av Arvikas i särklass lyxigaste hotell.

SPA

Oscar statt SPA

Koppla av på våran SPA avdelning med olika behandlingar.